AHOT: kokeet (puheviestintä)

Jos et ole osallistunut puheviestinnän opintoihin muissa opinnoissasi, mutta olet esimerkiksi työelämässä hankkinut monipuolista puheviestintäosaamista, voit harkita puheviestinnän näyttökokeeseen (AHOT-kokeeseen) osallistumista.

Ole hyvä ja tutustu tutkintoosi kuuluvien puheviestinnän opintojen tavoitteisiin ja harkitse, kannattaako sinun osallistua puheviestinnän näyttökokeeseen vai kannattaisiko sinun osallistua kielikeskuksen puheviestinnän opintojaksolle. Huomaa, että tutkintoosi kuuluvalla kielikeskuksen puheviestinnän opintojaksolla keskitytään erityisesti akateemisen asiantuntijan vuorovaikutusosaamiseen. Puheviestinnän opinnot auttavat sinua tekemään asiantuntijuutesi näkyväksi sekä opinnoissa että työelämässä.

Tutustu puheviestinnän opintojen ohjaussivustoon (puheviestinnän opintopolut). Puheviestinnän ohjaussivustolta löydät tietoa kielikeskuksen puheviestinnän opintopoluista ja voit arvioida puheviestintäosaamistasi itsearviointikysymysten avulla. Itsearviointikysymykset auttavat sinua oman opintopolkusi valinnassa. Ohjaussivustolla kuvataan myös puheviestinnän näyttökokeen rakenne – siihen kannattaa tutustua, jos harkitset näyttökokeeseen osallistumista.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteytta oman kampuksesi vastuuopettajaan:

Vastuuopettaja, Joensuun kampus: Sanna Karvinen
Vastuuopettaja, Kuopion kampus: Sanna Niskanen